Leestijd: 5 minuten

Dit is een ode aan jou, 2023. Wat was je ongelooflijk transformerend. Je stond in het thema van persoonlijke groei en wauw je hebt mij echt goed uitgedaagd.

We hadden grote intenties gezet die ver voorbij mijn verbeelding gingen. Je hebt me de ruimte gegeven om grootse stappen te zetten binnen mijn spiritualiteit. Het was niet altijd makkelijk, de pauw in mij wilde graag gezien worden, ze wilde shinen, maar je herinnerde me steeds aan mijn innerlijke zoektocht naar bevrijding. Je liet me zien dat de grootsheid van mijn intenties ook om grote aanpassingen vroegen en dat, hoe graag ik ook in de wereld wilde zijn, het een jaar was van cocoonen.

Dit jaar begon met de lancering van mijn krachtige groepscontainer ‘Spiritual Being. Een zeer intens traject waar ik dieper heb leren channelen en ontdekt heb dat samenwerken met mijn gidsen en vanuit daar iets creëren mijn hart vult. Ik heb veel geleerd van onze ceremonies bij The School of the Heart en de mensen die ik heb mogen begeleiden in hun meeste kwetsbare momenten. Elk weekend mocht ik space holden voor andere mensen om hun diepste pijnen los te laten en hun mooiste dromen te verwelkomen. In de tussentijd leerde ik gigantisch veel van de Meester Planten over heling, over space holden en over mijzelf en mijn processen. De spirituele activaties waren in grote hoeveelheden en soms, in alle eerlijkheid, hield ik het gewoon niet meer bij. Het was veel, het was intens, maar ik voelde aan alles dat dit deel van mijn proces was als medicijnvrouw, space holden en human being. De transformatie was tijdens en na zo’n weekend voor iedereen voelbaar en vervullend, maar elke weekend mijn alles geven voor het leven van een andere begon zijn tol te eisen. Ik realiseerde mij dat het iedere weekend werken met psychoactive planten een negatieve invloed had op mijn energiehuishouden. De Meester Planten gaven mij de ruimte om een paar maanden geen medicijnen te gebruiken tijdens mijn ceremonies en dat was verademend. Er gebeurde toen iets heel bijzonders: ik begon beter te communiceren met Spirit. Ik kon dingen in ceremonie zien, voelen en ervaren zonder het medicijn te consumeren. Ik deze tijd leerde ik de de kracht van belichaming en het belang van integratie.

Mijn energie begon rustig terug te komen en ik keek er naar uit om het leven te vieren, maar helaas had je geen feestjes voor mij op de planning staan. Je nodigde me uit om mezelf te vieren in isolatie, want mijn energie beter leren kennen was belangrijker dan haar met de wereld te delen. De tuin van van huis werd mijn persoonlijke dansvloer en ik genoot van haar zoals jij dat precies voor mij had bedacht. Ik leerde vloeien met de onzichtbare energieen die met de tijd zichtbaar werden. Ik leerde praten met de bloemen en de bomen, de bijen en de vogels. De roos werd mijn nieuwe beste vriendin en haar wijsheid hielp mij om deze tijden van alleen-zijn te doorstaan.

Later in de tijd reisde ik naar Mexico om opzoek te gaan naar levenskracht, maar kwam teleurgesteld terug in Nederland. Ik had Mexico geromantiseerd en alles wat ik hoopte te ervaren bleef out of my sight. Ik was verrast door de onverwachte maar nodige ontdekkingen en lessen, maar een deel van mij is nog steeds opzoek. Gelukkig had ik mijn womb healing circles die mij de energie gaven die ik zo nodig had. De dankbaarheid van de vrouwen die ik mocht begeleiden in hun womb healing journey was voor mij een ware cadeau. Je liet mij zien de power die ontstaat wanneer je iets doet waar je hart gelukkig van wordt en je verraste mij tijdens de laatste vrouwencirkel met maar liefs 17 vrouwen. Dit gevoel vergeet ik nooit meer!

Halverwege het jaar was het tijd om voor te bereiden op onze grote verhuizing. Het was tijd om mijn thuisbasis van 11 jaar gedag te zeggen en Nederland in te ruilen voor het onbekende. Je nodigde me uit om alle onbelangrijke dingen weg te doen, te verbranden en te verkopen. Eerst was het moeilijk, maar met de tijd besefte ik dat ik heel weinig nodig heb om te kunnen functioneren en dat het goed is om ruimte te maken voor what was yet to come: een wereldreis! Ik boekte onze tickets naar Bonaire en met twee volle koffers in mijn handen off we went to what I thought would be a new life. 

Maar aangekomen op Bonaire liet je me weten dat het nog geen tijd was voor een nieuw leven. Dat er processen nog afgerond moesten worden en AUW wat waren sommige dingen pijnlijk, maar oh zo bevrijdend! Ik begreep waarom ik naar Bonaire moest! Ik mocht mijn onopgeloste en vergeten familietrauma’s met een nieuwe blik aankijken, begrijpen en loslaten. Het waren de laatste energieën van complexe thema’s die moeilijk waren om in Nederland volledig te doorvoelen, omdat ik weg van het energetische plek was waar het allemaal verbonden mee was.

Je eindigt in diepe processen van bevrijding. Mijn Kundalini is geactiveerd en wederom vind ik dit een overweldigend proces. Het is nieuw, exciting en heftig, maar ik ben verliefd op de manier hoe ik gedragen wordt door God, door mijn gidsen en mijn Hogere Zelf. Diep in mijn hart weet ik dat je mij naar je beste kunnen mij aan het voorbereiden bent op 2023, mijn jaar, het jaar van de pauw!

Ik dank je voor je lessen in liefde, in vergeving, in loslaten. Voor de diepe verbondenheid met mijn dharma en alle wijsheid die ik heb mogen ontvangen. Dankjewel dat ik diep mag voelen en dat ik gewoon mag zijn.

Ik verwelkom vrijheid, overvloed en levenskracht. Mijn woorden voor jou, 2023.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen op de website gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.