Over Mij

Ik had alles. Een te gekke baan in het bedrijfsleven, een vette side-hustle als dj, een fijn huis, een mooie auto, vrienden en een druk sociaal leven. Op papier had ik het perfecte leven, maar in de werkelijkheid kampte ik met een enorm gevoel van leegte. Niks raakte mij. Dit zorgde voor een enorm gebrek aan gevoel, (zelf)liefde en verbondenheid. Tegelijkertijd voelde ik me ontzettend schuldig. Je mag je toch niet leeg voelen als je zoveel hebt?

 

In mijn carrière als accountmanager wilde ik heel graag succesvol zijn, maar ik besefte heel snel dat ik geen passie ervoer in wat ik deed. Ik voelde dat ik niet vanuit mijn ‘purpose’ aan het leven was. Tegelijkertijd wist ik niet wat mijn levensdoel was. Het niet weten zorgde dat ik in een lichte depressie raakte. Ik was constant op zoek naar iets wat ik nergens kon vinden. Ik voelde me nergens op mijn plek, er ontbrak iets, maar ik kon niet zeggen wat. De toekomst zag er leeg uit en zo voelde ik me ook.

 

Ik zocht toevlucht in overmatig eten, uitgaan, en nóg meer niet vervullende sociale contacten. Alles om mijn gevoel te verdoven. Maar dit werkte averechts. Hoe meer ik van het gevoel wegrende, hoe sterker het werd. Toen ik het niet meer zag zitten besloot ik het roer om te gooien. Ik veranderde van werk in de hoop dat het mij nieuwe energie zou geven. Ook stopte ik met dj’en, ging op mezelf wonen, nam afstand van mijn sociaal leven en gaf mezelf voor het eerst de ruimte om die leegte toe te laten.

 

Het was niet makkelijk, maar in die leegte gebeurde iets magisch. Ik was voor het eerst in staat naar mijn innerlijke stem te luisteren. Dit stemmetje bracht mij op een diepe zoektocht naar wie ik was, wat ik wilde en wat ik daarvoor nodig had.

Mijn innerlijke stem vertelde me dat ik iemand was geworden die ik in de kern niet was en dat ik mezelf in deze onbewuste innerlijke strijd volledig was verloren. Ik was op de automatische piloot gaan leven en begon mijn dagen zonder enthousiasme en ging dagelijks naar bed met het gevoel van gebrek aan voldoening.

 

En toen, een half jaar nadat ik mijn leven radicaal had omgegooid, ondervond ik mijn eerste spirituele ervaring, een keerpunt in mijn leven. Ik ontmoette mijn spirituele gidsen tijdens verschillende uitredingen en mijn ontwaking proces was gestart. Dit bracht nog meer verwarring met zich mee. Ik had het gevoel dat ik mijn identiteit aan het kwijt raken was en dat vond ik best wel eng. Alles waar ik ooit in had geloofd, had geen betekenis meer.

Dit bracht een diepe innerlijke verandering aan de gang. Er waren veel momenten waarin ik mezelf niet meer herkende. Dingen die ik vroeger leuk of interessant vond, vervulde me niet meer. Ik had minder de noodzaak om onder andere mensen te zijn. Ik genoot steeds meer van het alleen zijn en toen ik dichter bij mezelf kwam, kwam ik tot een punt om voor het eerst hulp toe te laten in mijn leven. Deze hulp was niet alleen in de fysieke vorm, maar ook in de non-fysieke wereld.

 

Ik leerde met mijn gidsen te communiceren en in intens diep werk samen begon ik mijn leegte te begrijpen. Vanuit deze nieuwe staat van zelf-liefde ging ik op zoek naar ervaringen die mij konden verrijken en konden helpen om de ontbrekende delen te vinden en te helen. Ik stelde mezelf de vraag: Hoe krijg ik mijn eigen leven terug? Hoe word ik een beter mens? Hoe kan ik meer van mezelf houden? Hoe word ik mijn mooiste versie?

 

Een groot ontbrekend stuk vond ik tijdens mijn eerste ervaring met Ayahuasca. Het plantenmedicijn opende mijn hart op manieren die ik voorheen nooit zou kunnen bedenken en beetje bij beetje was ik weer in staat iets te voelen. Ik stopte met het onderdrukken van mijn emoties en begon diepgewortelde oude overtuigingen los te laten. Voor het eerst ervoer ik een sprankje van wat het is om echt vrij te zijn. Ik had weer hoop in de toekomst.

 

Het werken met de Heilige Planten brachten mij bij mijn grootste leraren. Ik startte een intensieve reis naar binnen en begon mij te herinneren wie ik werkelijk ben. Ik leerde alles over manifestatie, leven vanuit je hart, vrijheid, het omarmen van je goddelijkheid, luisteren naar je innerlijke stem, het volgen van je intuïtie, het werken met mijn Spirit Team, en nog zo veel meer.

 

Deze kennis en energie deel ik graag met je tijdens mijn vrouwencirkelsSacred Plants Ceremonies, online cursussen en via mijn sociale kanalen.

Ik hoop je te kunnen inspireren om ook opzoek te gaan naar de allermooiste versie van jezelf.

 

Met heel mijn hart,

Paola Valerio